Friendship 23 – TE KOOP

Friendship 23 – TE KOOP

Inmiddels is onze Friendship 23 te koop.

“Stora Akka” is een grotere boot dan onze 16m2 “Akka”, daarom heet hij ook “Stora Akka” oftewel grote Akka in het Zweeds. Het is een Friendship 23 van 1976. Deze boot hebben we sinds begin 2008. We hebben hem gekocht omdat het zeilen met de kinderen in de 16m2 lastiger werd. Zij wilden kunnen spelen tijdens het zeilen. Bovendien wilden wij ook ons vaargebied uitbreiden en meer comfort in de boot hebben.

We hebben gekozen voor een Friendship 23 omdat dit een zeer goede zeiler is en daarnaast voor ons een ideale indeling heeft. De Friendship 23 heeft twee hondenkooien (bedden onder de kuip banken) waar de kinderen prima in kunnen slapen. Daarnaast had Niels al ervaring met dit type boot omdat zijn ouders er ooit ook een hebben gehad.

friendship23 - te koop

Wij zijn de tweede eigenaar van deze boot. De vorige eigenaar heeft hem in 1976 nieuw gekocht. Van oorsprong was deze Friendship 23 mooi oranje. Een aantal jaren geleden is zij mooi zomergeel geschilderd zoals wij hem gekocht hebben. De vorige eigenaar heeft de laatste jaren er niet zo veel mee gevaren. Zij hadden een huisje in het centrum van Langweer waar de boot ook voor lag (veel mensen herkennen hem ook van daar). De vorige eigenaar maakte af en toe nog een dagtripje. Er werdt niet meer in geslapen en gekookt. Mede hierdoor was er geen water en stroom voorziening in de boot maar voor de rest was de boot nog orgineel.

Eind maart 2008 hebben we hem opgehaald in Langweer en naar Balk gevaren (Hij lag nog in het water). Na een grondige schoonmaak beurt zeilen wij er lekker me en hebben we ook al de nodig verbeteringen en aanpassingen uitgevoerd.

De Friendship 23 is een kajuitzeilschip dat wordt gezien als een klassieker. Het is de eerste telg uit een familie van Friendships die werden gebouwd door het familiebedrijf Meijer uit Balk. Van de Friendship 23 zijn vanaf 1974 tot begin jaren 80 ongeveer 600 exemplaren gebouwd. De werf bestaat niet meer. Wikipedia

Diepgang: 1,00 m
Lengte: 6,80 m
Breedte: 2,15 m