Voorjaarsvakantie: even schakelen

Voorjaarsvakantie: even schakelen

Terwijl het de afgelopen winter eigenlijk best warm was, is het nu koud. Erg koud. En dat is even schakelen. Want we moeten ook met de Schakel bezig: het dek moet geschuurd en gelakt. Nu is lakken bij deze temperaturen een absolute no-go, maar schuren kan best. Even. En aangezien Annika en Joppe nu vakantie hebben, kunnen ze nu schuren. En volgende week niet meer. Dus.

Maandag 26 februari

Het is 11 uur en iets van -3 graden. De wind voelt veel kouder, maar gelukkig is er in de loods geen wind (nou ja, niet zo veel). Met de blower en de krabber verwijderen we restjes lak, en daarna wordt het dek geschuurd. Vandaag bakboord maar doen. Ook nog even stroopwafels “bakken”. Die knappen namelijk in stukken omdat ze bevroren zijn. En warm zijn ze lekkerder.

 

Dinsdag 27 februari

Vandaag is het iets wrmer dan gisteren. Het hele dek is geschuurd; nu de stootlijsten nog. Ondertussen vermaakt Casper zich met stokken en andere zaken…

 

Woensdag 28 februari

Het is koud. KOUD! Als we even doorwerken, dan is het hele dek geschuurd. Morgen wordt het NOG kouder, dus dan blijven we liever thuis.

Het is volgens de auto -6 graden en er staat een stevige wind. Gisteren heeft het hier ook een beetje gesneeuwd. Casper lijkt zich er allemaal niets van aan te trekken, maar na een paar foto’s is m’n hand ijskoud. Gauw weer handschoenen aan en naar binnen. Schuren met handschoenen aan. Blowen met handschoenen aan. Koude voeten.

De stootlijsten is het voornaamste wat nog moet gebeuren: de antisliplaag er af en alles schuren. En dan gauw naar huis.

Reacties zijn gesloten.