Het begin

Het begin

Eind maart 2012 begint ons avontuur met onze Merenpoort. De Merenpoort staat al enige jaren op het terrein van de WSV Thales en er gebeurde erg weinig mee. We hadden de Merenpoort wel eens bekeken van buiten en vonden het jammer dat zij daar zo stond te vergaan. Deze Merenpoort verdient beter!

Sinds vorig jaar waren we opzoek naar een grotere boot om meer ruimte met ons gezin te hebben maar ook om ons vaargebied verder uit te breiden. Een boot opknappen was zeker een optie voor ons omdat wij ruimte in de buurt hebben en dit al vaker gedaan hadden.

Uit nieuwsgierigheid hebben we contact met de eigenaar gezocht om de Merenpoort van binnen eens te bekijken. Zo stonden we eind maart aan boord van de Merenpoort. We concludeerden dat het wel een groot project zou worden, maar daar zagen wij ook wel de uitdaging in. Daarnaast is het geen standaard Merenpoort door zijn patrijspoorten, wat ook wel wat heeft. Het is een Mengelmoes tussen een klassiek schip en een modern scherpjacht.

Van binnen zit er summier een interieur in, maar de Merenpoort is wel compleet met zeilen, kookspul, onderwatertoilet enz.

Na een week rekenen, plannen en nog eens rekenen hebben we de knoop doorgehakt en begin april de boot gekocht. Omdat wij zelf ook lid zijn van de WSV Thales kan de boot blijven liggen en kunnen we meteen aan het werk.

Deze website is ons digitale logboek waarin we nu de voortgang van de werkzaamheden gaan bijhouden. Wanneer de Merenpoort weer in het water ligt en kan varen, zullen we hier ook verslag gaan doen van onze zeiltochten.

Reacties zijn gesloten.