Wat je van verder haalt… even naar Veere

Wat je van verder haalt… even naar Veere

Vorig jaar schreven we hoe we even naar Groningen gingen om een Valk te kopen. Nu bleek: het kan nog verder weg…

We hebben afgelopen zomer lekker gezeild met de Merenpoort, maar… eigenlijk… misten we onze rolfok. Het is nu eenmaal erg gemakkelijk om de fok in te kunnen rollen en uit te kunnen rollen. Handiger dan de fok te hijsen en te strijken – en er dan voor te zorgen dat de hond er niet met zijn blubberpoten overheen wandelt 😉
En ook handiger dan de fok en de genua te moeten wisselen als het weer eens harder of zachter waait.

Dus als er dan een (betaalbaar) rolreef systeem langs komt, wat doe je dan?

Tsja, het is eigenlijk net wat we zoeken. Geschikt voor 8 mm stag. iets te lang, maar beter te lang dan te kort. Dat is een kwestie van een stukje buis op maat zagen.
RVS in plaats van Plastic. Van Harken (voor wie dat niet kent: een goed merk voor tuigage). Uit elkaar te schroeven, dus past in de auto. Het enige nadeel: helemaal in Veere… veel verder kan het niet! (Volgende keer moet Niels in Duitsland of België gaan zoeken 😉 )

Maar eigenlijk moeten we niet zeuren natuurlijk. Die Saab rijdt ons er relaxed heen… en het is ook nog eens prachtig weer!
Daar nog even een “rondje rijden” en even langs het strand, zo vaak komen we niet in die buurt. En dan weer terug naar Enschede. Mooi dagje!

Reacties zijn gesloten.